“מטרת החינוך צריכה להיות:
אנשים המצטיינים בעצמאות במחשבה ובמעשה,
ועם זאת, רואים בשירות למען הכלל את משימת חייהם העיקרית”
(אלברט איינשטיין)
החינוך החברתי-ערכי-קהילתי בבית הספר, אשר כולל בתוכו את התכנית להתפתחות אישית ומעורבות חברתית ואת החממה למנהיגות תלמידים, שם לו למטרה לייצר “למידה מתוך התנסות”. הנושאים המרכזיים עליהם בנויה התכנית מושתתים על אבני היסוד של החינוך החברתי-קהילתי, שהן העצמת חזקותיו של הפרט, טיפוח מעורבות ואחריות חברתית ואזרחית, השפעה על אורח החיים הבית ספרי והקהילתי. כל זאת על מנת ליצור דיאלוג ושיתוף פעולה בין התלמידים, המורים, ההורים והקהילה על בסיס כבוד הדדי.
הפעולות המרכזיות שמתכוננות לשנת הלימודים תשע”ט יתמקדו בחיי התלמידים בבית הספר, במסגרות החברתיות, בתנועות הנוער ובמרכזים הקהילתיים. עוד על זאת, יושם דגש על מעורבות חברתית פעילה ופיתוח מנהיגות תלמידים.
תכנית הליבה של החינוך החברתי-קהילתי מושתתת על שלושה צירים מרכזיים:
- הציר הערכי- כולל חינוך לערכים, אורח חיים דמוקרטי, מנהיגות נוער, סולידריות ואחריות חברתית, תרומה לקהילה ומעורבות קהילתית. אלה יבואו ליד ביטוי במהלך שיעורי החינוך ובמסגרת התכנית להתפתחות אישית ומעורבות חברתית, בפרט, ובעבודת החינוך והלמידה השוטפת בכלל.
- הציר ההתפתחותי- הרחבת הפרספקטיבה החברתית והחשיבה המוסרית. התייחסות למעגלי השייכות של הילד: הפרט, הקבוצה, הכיתה, השכבה, בית הספר, הקהילה, המדינה והעולם.
- ציר זמן- התייחסות לתאריכים בלוח השנה העברי והבינלאומי, ובתוך כך, פעילויות של מעורבות התלמיד בחיי בית הספר והקהילה. כמו כן, נתייחס לציר הזמן האישי של התלמידים ולנושאים הרלוונטיים לחייהם כמו הכנה לצה”ל.
כבכל שנה, אנו שואפות לשים דגש מיוחד במהלך השנה על פיתוח מנהיגות התלמידים הבית ספרית, מתוך שאיפה שזו תוביל את בית ספרנו למחוזות מרתקים ומעשירים.
אנו מאמינות כי למידה חברתית משמעותית היא הכרה וחשיפה של המרכיבים את החברה: תרבויות שונות ומגוונות, זרמים שונים, אמונות שונות. כל אלו מזמנים הפנמת ערך משותף של קבלת “האחר בחברה הישראלית”, נושא שיהיה שזור בכל אחת מהתכניות החברתיות, כמו גם הלימודיות, בבית הספר.